Home | Over ons

Over ons

Het bedrijf

De Hout Tulips

De Hout Bolbloemen is in mei 2022 overgegaan naar de nieuwe generatie, waarna de naam werd gewijzigd naar De Hout Tulips . Dagelijks helpen ongeveer 30 medewerkers ons om alle benodigde werkzaamheden te vervullen.

10+ soorten tulpen

Meer dan 50 jaar ervaring

Tulpenbroeierij

De Hout Tulips heeft een volautomatisch teeltsysteem geinstalleerd door Frans Van Zaal Intern Transport. Hierdoor is het mogelijk om een optimale kasbenutting te creëren en de arbeidsomstandigheden te verbeteren.

Tevens zijn alle oogst en verwerkingsmachines vernieuwd door Potveer/Havatec te Avenhorn, alsmede de opplantlijn en leeg/vulstation voor het intern transport. De oogst en verwerkingsmachines van Potveer/Havatec zijn half automatisch. Mede door deze vernieuwingen is het mogelijk een dagcapaciteit te halen van 200.000 stelen per dag.

Voor de beworteling van de bollen heeft De Hout Tulips de beschikking over 2000 m² klimaatcelruimte met een ammoniak koelinstallatie en automatische water verversing, hier kunnen we de bollen optimaal laten bewortelen voordat deze in de kas worden afgebroeid.

Ons assortiment tulpen omvat wekelijks zes kleuren om onze relaties te kunnen voorzien van een ideale mix voor in de winkels.

Bollenteelt

Voor de bollenteelt beschikken we over een areaal van 65 hectare tulpenbollen, hoofdzakelijk voor eigen gebruik. De percelen staan in de Flevopolder en Frankrijk.

De bollenteelt in Nederland word geteeld in netten welk we in eigen beheer planten en oogsten.

Het transport van de bollen gebeurd ook geheel in eigen beheer om ervoor te zorgen dat de bollen zo snel mogelijk op het bedrijf zijn voor verder verwerking.

Het doel van onze bollenteelt is het volledig kunnen voorzien van de bloementeelt van De Hout Tulips. Hierdoor kan De Hout Tulips de bollen optimaal prepareren en zo bijdragen aan een zo kwalitatief hoog mogelijk eindproduct voor de consument.